Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Röst med Arkan Asaad, Mina Dennert, Robab Moheb och Mohammad Gerami (Obs! Ersätter Jasim Mohamed)

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat, dryck, fika, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Arkan Asaad är född i den kurdiska delen av Irak men växte upp i Eskilstuna. Han har utbildat sig till filmregissör på Stockholms filmskola och jobbat på Sveriges Radio. 2011 debuterade Asaad med Stjärnlösa nätter, en självbiografisk roman om manlig hederskultur. Både huvudkaraktären i boken och Asaad själv giftes bort vid 19 års ålder. Turnén på Forum för poesi och prosa är hans sista publika framträdande innan han träder i sjävvald isolering för att avsluta sin nästa roman.

Mina Dennert är utbildad journalist och har arbetat på radio och TV, bland annat i redaktionen för SVT:s Uppdrag granskning. Hon föreläser om jämställdhet, identitet och mångfald. 2011 debuterar hon som författare med romanen Happy Times. Huvudpersonen, som händelsevis heter Mina Dennert, kontaktar tjugo av Sveriges roligaste människor, vilket resulterar i en humoristisk men samtidigt seriös bok om hur man får ett roligare liv.

Robab Moheb är poet och översättare. Hon kom till Sverige från Iran för nästan 20 år sedan och är idag bosatt i Stockholm, där hon arbetar som tal- och specialpedagog. Utöver sin egen diktning har hon ägnat sig åt att översätta poesi från svenska till farsi, bland annat texter av Kristina Lugn, Ida Börjel och Catharina Gripenberg.

Mohammad Gerami är född i norra Iran men tvingades fly från sitt hemland och kom 1989 till Sverige. Han påbörjade sin författarbana med att skriva poesi, men övergick sedan till att skriva romaner. 2006 debuterade han på svenska med Versläraren och den levande martyren. Tidigare i år gavs romanen De vilsna själarnas gäng ut, en berättelse som utspelar sig på en svensk invandrarförläggning i slutet av 80-talet.

Kontaktpersoner:

Pål Börjesson
Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

7 december

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson