Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Du och jag – en kväll om kärlek med Helena von Zweigbergk, Peter Kihlgård, Jörgen Gassilewski och Mauritz Tistelö

Dessutom delar vi ut priset till Årets författare i samarbete med Västsvenska Författarsällskapet!

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborg.

Om författarna:

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och filmrecensent. Hon var med i radioprogrammet Spanarna och har varit programledare för Filmkrönikan. 2001 debuterade hon som skönlitterär författare. Sedan dess har hon utkommit med flera romaner, däribland den uppmärksammade Ur vulkanens mun. 2010 kom hennes senaste roman, Anna och Mats bor inte här längre, en bok om en skillsmässa och ett pars första stapplande steg ut i en ny, okänd tillvaro.

Peter Kihlgård, född 1954, är en av Sveriges främsta prosaister. Sedan debuten med Manschettvisa (1981) har han skapat sig en egen position i Sveriges litterära landskap. Kicki och Lasse, hans senaste roman, berättar baklänges om ett modernt par som älskar varandra, trots allt, genom årens missöden och sorger. Kihlgård är flerfaldigt prisbelönad, bl.a. med Aftonbladets litteraturpris, Tidningen Vi:s litteraturpris och Lars Ahlin-stipendiet.

Jörgen Gassilewski är poet, född i Göteborg, numera boende i Stockholm. Han har också bott i Köpenhamn samt arbetat som kulturjournalist, bl.a. för P1:s Lyrikmagasinet. 2006 nominerades han till Augustpriset för Göteborgshändelserna, en dokumentärroman om kravallerna i Göteborg. 2009 publicerades diktsamlingen Kärleksdikter, en konceptuellt driven text som får läsaren att reflektera över våra vardagliga kärleksuttrycks yta och djup. 2011 utkom Gassilewskis samlade dikter och i februari är han aktuell med en ny diktsamling.

Mauritz Tistelö är en välkänd Göteborgspoet med elva diktsamlingar i sin produktion, senast Skrattgropar (2011). Tistelö är född 1967 i Umeå och började skriva journalistisk på Bona folkhögskola men övergick snart till att dikta. Tistelö vill visa på att dikten handlar om våra liv, att den ska vara en sned hyllning till det sneda livet. 2010 belönades han med Johnie Paikinstipendiet med motiveringen: “För ett författarskap med starkt tilltal och stor värme, där det svaga och längtande i människan omfattas med aldrig sviktande solidaritet.”

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

1 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson