Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema På väg med Stig Larsson (obs! Ersätter Torbjörn Flygt) Sara Mannheimer, Kennet Klemets och Hanna Wikman.

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborg.

Om författarna:

Stig Larsson föddes i Skellefteå 1955. 1979 debuterade han med Autisterna, som rönte stor uppskattning och uppmärksamhet. ”Något liknande hade aldrig tidigare haft svenskt fotfäste” står det i historiska verket Den svenska litteraturen. Därefter har Larsson gett ut ett 20-tal böcker bla ”Minuterna före blicken”, 1981, ”Nyår”, 1984, ”Samtidigt, på olika platser”, 1985, ”Om en död”, 1992, ”Matar”, 1995. I höstas gavs hans senaste skönlitterära verk ut, Realism, två pjäser och ett filmmanus.

Sara Mannheimer är glaskonstnär och författare. Efter uppväxt i Göteborg och studier i USA, Holland och Tjeckien, bor hon idag i Stockholm där hon utöver författandet driver glashyttan Stockholm Heta Glas. Hon debuterade med kortromanen Reglerna, för vilken hon nominerades till Augustpriset och belönades med Borås Tidnings debutantpris. Hösten 2011 kom hennes andra roman, Handlingen, där en kvinna i sin egen, säregna värld kämpar för att ta sig an böckerna i det nedärvda biblioteket för att utvidga sitt språk och därmed sin värld.

Kennet Klemets, född 1964 i Uppland och boende i Göteborg, är poet och översättare. Efter debuten med diktsamlingen År med tretton månar 1997 har han givit ut flera uppmärksammade ditksamlingar, bl.a. Kling Kling (2009), som belönades med Gerhard Bonniers Lyrikpris 2010. Prisnämnden kallade den för Klemets “bästa bok” – en behärskad skildring av “den gränsöverskridande och radikalt jagupplösande erfarenheten av att på samma gång vara barn, älskande och förälder.” Hösten 2011 kom Klemets senaste bok, All denna öppenhet som kommer, en svidande långdikt av inre som rör sig genom tillvaron utan andningspaus.

Hanna Wikman, född 1981, bor i Biskopsgården och kommer från Kramfors. Hon debuterade hösten 2010 med romanen Lift som kan beskrivas som en klassisk vägbok om en slyngel på drift, men denna gång far Jonni bland härvor av berättelser dikterade av uråldriga flator i kulisserna, avbrutna av yl av gotiska vargdjur och vilseledda av lurviga barn. Wikmans genusinvertering av ”På väg”-genren fick stark respons hos kritikerna. När hon inte skriver sysslar hon med folkbildning, bokkaféarbete och lär sig omstörtande musikalkoreografier i grupp.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

29 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson