Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Moderna tider med P C Jersild, Karolina Ramqvist, John Lapidus och Niklas Mesaros

Plats: Café Hängmattan, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet och Göteborg.

Om författarna:

P C Jersild är en av Sveriges mest inflytelserika författare. Sedan debuten har Jersild ofta gestaltat svåra etiska och sociala frågor i det samtida Sverige. Han har uppvisat en stor stilistisk variation och använt sig av rabelaiskt fabulerande, fantasteri samt science fiction-inslag. Två av hans mest lästa böcker är Barnens ö samt Babels hus, som båda har filmatiserats. Jersild är sedan 2009 invald i styrelsen för förbundet Humanisterna. Han är även hedersdoktor vid Uppsala universitet, Kungliga Tekniska högskolan samt ledamot i Kungliga Vetenskapsakademin. I höst är han aktuell med romanen Ypsilon.

Karolina Ramqvist, född 1976, är svensk journalist och författare. Ramqvists roman Flickvännen belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris och nominerades till Sveriges Radios romanpris. Hon har även skrivit böckerna När svenska pojkar började dansa och More Fire. Hon blev känd för den bredare allmänheten när hon publicerade ett privat brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim. Ramqvist är chefredaktör för Arena, frilanskribent och kolumnist i DN. Hon är en orädd och provokativ röst i samhällsdebatten. Hösten 2012 är hon aktuell med sin andra roman, Alltings början, som handlar om de första stegen ut i vuxenliv under i det omvälvande 1990-talets Sverige.

John Lapidus, född 1973, är en svensk författare som debuterade med romanen Missionärerna som utspelar sig i Zimbabwe där han arbetat som biståndsarbetare, frilandsjournalist och doktorand i ekonomisk historia. Han har även arbetat som koordinatör för Vänskapsförbundet Sverige-Nicaragua. I oktober 2011 utkom Lapidus tredje roman, Sverige 2017, som bottnar i ett djupt samhällsengagemang och pågående forskning i ekonomisk historia. I romanen är Stefan Löfvén statsminister och nya idéer om ett mera jämlikt samhälle rör upp oroliga vindar i hela Europa och därmed också i Sverige.

Niklas Mesaros är född 1983 och flerfaldig svensk mästare i Poetry Slam, både 2010 och 2012. Han har sina rötter i Örebro, bodde under tiden för sin första SM-vinst i Göteborg men är numera bosatt i Uppsala. Hans poetiska stil beskrivs som personlig och oförutsägbar med en stor dos humor. Dikterna innehåller inte sällan drastiska vändningar både innehållsmässigt och språkligt, där vedertagna uttryck ges ny innebörd. För sin vinst i SM kommer Mesaros publiceras i Lyrikvännen, läsa på Uppsala internationella poesifestival, Nya Poesifestivalen i Nässjö, Forum för poesi och prosa mm.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

5 september

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson