Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Höra till med Lena Einhorn, Sami Said, Signe N Hammar och Philip Teir

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.15, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680,Ticnet www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Göteborg och ABF Göteborg

Om författarna:

Lena Einhorn är författare, filmare och regissör. 2005 tilldelades hon Augustpriset för Ninas resa, hennes egen mors berättelse om upplevelserna under Förintelsen i Warszawas getto. Filmen med samma namn tilldelades två Guldbaggar samma år. Einhorns senaste bok Siri (2010), om August Strindberg och Siri von Essens liv, blev en stor publik- och kritikerframgång. I augusti utkommer romanen Blekingegatan 32, där den unga Greta Garbo bodde och senare beskrev som sin lyckligaste tid i livet.

Sami Said belönades 2012 med Katapultpriset för årets debut, för den hyllade romanen Väldigt sällan fin. I juryns motivering stod bland annat att Said “uppfunnit en helt egen, kantig och rapportartad litterär stil som med virtuos precision och humorn som bundsförvant, berättar, överraskar och underhåller.” Sommaren 2013 gavs romanen Monomani ut. Det är en bok om skrivandets villkor, berättad som ett brev från Sami till Sara, som han var tvungen att avskärma sig från för att kunna skriva klart sin första roman.

Signe N Hammar är född 1980 och växte upp på Bokenäs i Bohuslän. 2013 debuterade hon med diktsamlingen Bladtätnad, kretsar kring hemlösheten eller som hon själv skriver, “om att komma hem, vad det skulle kunna innebära.” Frågan som löper genom samlingen är om ett hem kan finnas, när tiden går och platsen och jaget är i ständig förändring. Förutom poesi har Hammar har också skrivit libretti för Ensemble Dråpera och har publicerats i tidskriften Ord & Bild.

Philip Teir föddes i Jakobstad, Finland, 1980. 2009 utnämndes han till kulturchef på Hufvudstadsbladet och skriver regelbundet även för Expressen. Som författare har han givit ut både dikt- och novellsamlingar. Under sommaren debuterar han som romanförfattare med kollektivromanen Vinterkriget, i vilken relationerna i familjen Paul sätts på prov och flera års besvikelser kulminerar till kris när familjen samlas till faderns 60-årsfest.

Kontaktpersoner:

Pål Börjesson
Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

4 september

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson