Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Begäret med Hanne Ørstavik, Åke Edwardson, Åsa Ericsdotter (Obs! Ersätter Sara Stridsberg) och Hans Gunnarsson

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Hanne Ørstavik är en av Norges främsta författare och har översatts till en mängd språk. Hon har givit ut åtta romaner och mottagit en rad litterära priser. 2007 belönades hon med Aschehoug-priset för sitt samlade författarskap. Hennes senaste roman, 48 Rue Defacqz, är en tät konstnärs- och kärleksroman som fått lysande recensioner i Norge.

Åke Edwardson, född 1953 i Småland. Han debuterade 1995 med Till allt som varit dött som vann Deckarakademins debutantpris. I boken Dans med en ängel, som utnämndes till Sveriges bästa kriminalroman 1997, påbörjade han sin framgångsrika serie om kriminalassistent Erik Winter. Böckerna har gjort honom till en av Sveriges mest lästa författare och de sex första har filmatiserats av SVT och fått miljonpublik då de visats. Edwardsons är även etablerad internationellt och finns översatt till drygt tjugo språk.

Åsa Ericsdotter är född 1981 och debuterade redan som 17-åring med diktsamlingen Oskyld. Hon har bott omväxlande i Uppsala och Paris, men är numera bosatt i Boston. 2010 gavs Svårläst ut, som är Ericsdotters sjätte bok som, liksom hennes tidigare böcker, präglas av ett rytmiskt och melodiskt språk men den här gången i romanform. Det är en bok som tecknar svårigheterna mellan att vilja ge sig hän åt en älskad och att samtidigt vilja fly för att bevara sin självständighet.

Hans Gunnarsson är en av Sveriges mest framstående prosaister. Han debuterade 1996 med novellsamlingen Bakom glas, som belönades med Katapultpriset för bästa debut. Därefter har han utkommit med ytterligare sex böcker, varav fyra romaner. 2009 kom Albatross, en golfroman om leda och besatthet som fick ett entusiastiskt mottagande. Gunnarsson lovordas för sin prosas känsliga gehör för vardagens gråskala. Han har också arbetat med filmmanus till Ondskan, Arn-trilogin och Ping-pongkingen.

Kontaktpersoner:

Carl Forsberg
Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 0762-366963

Tid och plats

7 april

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson