Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema (O)verkligt med Carl-Henning Wijkmark, Cilla Naumann, Lina Hagelbäck och Linda Spåman

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.15, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680,Ticnet www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Göteborg och ABF Göteborg

Om författarna:

Carl-Henning Wijkmark är författare, översättare, kritiker och litteraturhistoriker född 1934 i Stockholm. Hans skönlitterära debut, Jägarna på Karinhall (1972), räknas som en av de starkaste svenska debuterna någonsin och utspelar sig på nazistledaren Hermann Görings ökända jaktslott. Han fick sitt internationella genombrott med romanen Dressinen (1983) och hans författarskap har nått stort erkännande runt om i Europa. I oktober återkommer Wijkmark med romanen Vi ses igen i nästa dröm, hans första bok sedan han 2007 tilldelades Augustpriset för Stundande natten.

Cilla Naumann är författare och journalist. Hon debuterade med romanen Vattenhjärta (1995), som belönades med Katapultpriset för årets bästa debut. Med romanen Dom (2000), en berättelse om en välbeställd familj var son häktas för mord, nådde hon ett stort genombrott och boken översattes till flera språk. Senast kom Springa med åror (2012) som Augustprisnominerades. I den får läsaren följa två kvinnor som under somrarna som unga skapade sin egen värld och verklighet, men som i vuxen ålder upplever en laddad klasskonflikt.

Lina Hagelbäck är författare och litteraturkritiker, bland annat verksam i tidskriften Karavan. Hon har studerat spanska, litteraturvetenskap och journalistik och är tidigare publicerad i bland annat antologin Blå Blixt: Hallon och bensin (2012), 00-tal och Ord&Bild. 2013 debuterade hon med den prosalyriska boken Violencia. Det är en berättelse om den blyga, rädda Stina och den mer explosiva Violencia, om deras starka vänskap, om grymhet och kärleken till poesi. En magisk stämning frammanas av det egensinniga språket, bland annat med fantasifyllda sammanslagningar av ord.

Linda Spåman är författare, konstnär och illustratör verksam i Göteborg. Hon har en magisterexamen i tillämpad konst från Högskolan för design och konsthantverk. Hon debuterade med Kötthuvud (2005) som följdes av den nattsvart humoristiska serieroman Misslyckat självmord i Mölndals bro (2011). Spåmans serieromaner präglas av hennes karakteristiska illustrationsstil. Senast utkom Brf Ensamheten (2013), en satir över bostadssituationen i vilken läsaren får följa olika människoöden i en bostadsrättsförening, deras relationer,ensamhet och upplevelsen av det vi kallar kärlek.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

2 oktober

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson