Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Dagar med Susanna Alakoski, Erik Andersson, Eva Ribich och Pär Hansson

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680,Ticnet www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Göteborg och ABF Göteborg
Om författarna:

Susanna Alakoski är född i Vasa, Finland, men uppvuxen i Skåne och nu bosatt i Stockholm. Hon har en bakgrund som socionom och har arbetat som pressekreterare åt Gudrun Schyman. 2006 debuterade hon med den självbiografiska romanen Svinalängorna som tilldelades det årets Augustpris och senare blev både film och teaterföreställning. Hon har varit redaktör för antologierna Tala om klass, Lyckliga slut och Fejkad orgasm. I den dagboksfärgade boken Oktober i Fattigsverige (2012) försöker hon närma sig sin tonårstid och ser sin egen barndoms mönster gå igen i dagens Sverige; hemlöshet, fattigdom och osynlighet.

Erik Andersson är författare och översättare född i Västra Bodarna söder om Allingsås. Han är kanske mest känd för sin översättning av J.R.R. Tolkiens Sagan om ringen-trilogi. Men Andersson han har ett eget uppmärksammat författarskap, som bland annat rymmer Den larmande hopens dal (2008) som nominerades till Sveriges Radios romanpris. 2012 gavs Anderssons nyöversättning av James Joyces Ulysses ut. Samtidigt kom Dag ut och dag in med en dag i Dublin, en bok som skildrar arbetet med översättningen. Den tar itu med arbetets vedermödor, både konkreta problem och allmänna funderingar, liksom reflektioner över Ulysses plats i den irländska litteraturen och den enda, långa dag, 16 juni 1904, då romanen utspelar sig.

Eva Ribich är född i Chapel Hill, North Carolina i USA, men kom till Sverige som fyraåring och är nu bosatt i Stockholm. 1997 debuterade hon med diktsamlingen Med kinden mot det gula. Året därpå belönades den med Stig Carlson-stipendiet och 1999 den japanska staden Nakanidas pris till årets svenska debutant. Sedan dess har hon givit ut ytterligare fem böcker, där Ljuset kommer underifrån (2007) belönades med Gerard Bonniers lyrikpris. Senast kom Vi vaknar (2012), en samling som i korta, koncentrerade dikter berättar om en dag och en kärlek, ett jag och ett du.

Pär Hansson ersätter Jan Erik Vold som varit tvungen att ställa in sitt besök på grund av sjukdom. Pär Hansson är född 1970 och uppvuxen i Vännäs, men bor numera i Stockholm. Han har gått utbildningen i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet och arbetar som handledare bland annat på Nordens folkhögskola Biskops-Arnö. Han har mottagit ett flertal litterära priser och stipendier, bland annat Guldprinsen och Norrlands litteraturpris 2001 och 2013. Han kom senast ut med diktsamlingen Vi plockar bär i civilisationen (2012).

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

4 december

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson