Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Fantomer med Johan Theorin, Josefin Holmström, Sofia Rapp Johansson och Elise Ingvarsson

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Göteborg och ABF Göteborg

Om författarna:

Johan Theorin är född i Göteborg, växte upp i Nora i Bergslagen men bor numera i Stockholm. Han är journalist och författare. 2007 debuterade han med romanen Skumtimmen som inleds med en liten pojkes spårlösa försvinnande en dimmig sensommardag på Öland. Boken filmatiserades 2013 i regi av Daniel Alfredson och har getts ut i över tjugo länder. Skumtimmen följdes av Nattfåk (2008), Blodläge (2010) och av Rörgast (2013) som var den avslutande delen i Johan Theorins romansvit med Öland som spelplats.

Sofia Rapp Johansson debuterade och slog igenom 2007 med diktsamlingen Silverfisken där hon skaldade om de grova sexuella övergrepp hon utsattes för som barn. Boken nominerades till Borås Tidnings debutantpris och tilldelades Katapultpriset för bästa debut samma år. I romanen Tills skulderbladen blivit vingar (2009) skildrar hon hur Fija och hennes syster slussas mellan olika fosterhem och varje nytt hem innebär ett nytt helvete. Hennes senaste roman Kyss mig lycklig (2012) berättar om samma Fija som tonåring, där heroinmissbruk och sexuellt självskadebeteende tillhör den mörka tematiken.

Josefin Holmström är författare och kritiker i SvD. Hon är utbildad litteraturvetare med en masterexamen i engelsk litteratur från University of Oxford. Hon debuterade 2013 med den psykologiska romanen Antarktis som nominerats till Katapultpriset. Romanen handlar om Gertrude som får ett forskningsanslag för en resa till Antarktis. Gertrude läser om Robert Scotts olycksdrabbade expedition, han omkom under återfärden, och känner både oro och förväntan över att gå i dennes fotspår. Det är en roman om levande minnen, både levande och dödas, Gertruds och Scotts, och om att utmana sig själv till det yttersta på den kargaste platsen av dem alla.

Elise Ingvarsson är poet och författare, hon har vuxit upp i Borås och är nu bosatt i Göteborg. Hon har gått på Nordiska folkhögskolans skrivarlinje och Litterär Gestaltning på Göteborg Universitet. Hon har även skrivit kritik och arbetat med Ord&Bild. Hon debuterade 2005 med diktsamlingen Beror skrymmande på som tilldelades Katapultpriset året därpå, den följdes upp av ett Ett förslag 2009 och 2013 kom ut med sin senaste diktsamling Fem minuter av ditt liv.

Kontaktperson:

Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

5 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson