Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Lek & Allvar med Sjón, Bob Hansson, Jessica Schiefauer och Sam Ghazi

Plats: Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg
Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18.00, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, www.ticnet.se
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Kulturrådet, Göteborg och ABF Göteborg

Om författarna:

Sjón är en kultförklarad isländsk författare, poet och musiker som debuterade som 16-åring. Han har skrivit sju romaner, varav den femte, Skugga-Baldur, vann Nordiska rådets litteraturpris 2005. Han har även skrivit texter åt sångerskan Björk och nominerats till en Oscar för sitt libretto till Lars von Triers film Dancer in the Dark. I samband med sitt efterlängtade besök hos oss på Forum för poesi och prosa är Sjón aktuell med diktsamlingen Stensamlarens sång. Boken bjuder på ett urval ur hans diktning, en poesi som funnit inspiration i såväl surrealismen som i de isländska sagorna.

Bob Hansson är en av Sveriges mest kända scenpoeter. Han är född i Helsingborg, men bor sedan många år i Stockholm. Han debuterade 1998 med diktsamlingen Heja världen! som fick ett lysande mottagande. Den följdes upp med Lugna puckarnas mosebok (2000) som också blev en publik- och kritikersuccé. Bob Hansson har även gjort inslag i SVT:s litteraturprogram Babel och 2010 uppförde han monologen Om lycka på dramatens stora scen. Hans senaste verk var Det sista vi har är våra kroppar 2012.

Jessica Schiefauer är ungdomsboksförfattare och bor i Göteborg. Hon är utbildad folkhögskolelärare i svenska och engelska. Hennes debut hette Om du var jag och kom ut 2009. 2011 tilldelades hon Augustpriset i kategorin barn- och ungdomsbok för Pojkarna. En originell och magisk tonårsskildring om Kim och hennes kamrater Bella och Momo, tre flickor som om nätterna dricker nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Sam Ghazi är född i Stockholm, utbildad till läkare och arbetar som patolog. Han debuterade 2008 med diktsamlingen Sömn är tyngre än vatten som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. 2013 romandebuterade han med Sången ur det kinesiska rummet. En framtidsskildring i vilken läkaren och forskaren Simona arbetar med den artificiella intelligensen Cepheus. Han har en enorm kapacitet  och är blixtsnabb när det gäller att diagnosticera komplicerade cancerprover. Men snart händer något oväntat. Cepheus börjar tänka självständiga tankar om både poesi och, inte minst, frihet.

Kontaktperson:
Thomas Skuja
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

2 april

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson