Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Staden med Marcus Birro, Gunnar Harding, Trude Marstein och Linn Hansén

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Marcus Birro är poet, författare, bloggare och krönikör i Sveriges Radio P3. Han debuterade 1992 tillsammans med sin bror Peter med diksamlingen Det oehörda/I den andra världen. Efter det har han gett ut flera uppmärksammade böcker, både poesi och romaner. Senaste boken, Svarta vykort, kom 2007 och behandlar sorgen efter förlusten av två för tidigt födda barn. Han är född i Göteborg 1972 men bor numera i Norrköping och är erkänd för sina uppträdanden på scener runt om i Sverige.

Gunnar Harding är en av våra stora poeter som nyligen givit ut sin nittonde diktsamling – Innerstad. Här utgörs utsikten av de närmaste landskapen, stadens gator och dess invånare. Och här finns en svit innerliga kärleksdikter riktade till partnern Margareta. Gunnar Harding har också blivit känd för en stor publik för sin massiva översättargärning som spänner över många språk och epoker. Några höjdpunkter utgör trilogin om den engelska romantiken, liksom praktverken om Apollinaire och Ezra Pound och deras respektive estetiska miljöer. Gunnar Harding sitter i De Nios Akademi och har belönats med bland annat Bellmanpriset (1992), Svenska Dagbladets Litteraturpris (1995), Ferlinpriset (2001) och Sveriges Radios Lyrikpris (2004).

Trude Marstein är en av Norges nu mest spännande unga författare. Hon debuterade 1998 med romanen Sterk sult, plutselig kvalme. 2007 fick Marstein det prestigefyllda P O Enquist priset. 2009 gavs romanen Göra gott ut på svenska, för vilken hon vann det norska kritikerpriset. I den får vi följa 118 av invånarna i en liten norsk stad under en het sommarhelg. De ständiga perspektivskiftena skapar en myllrande berättelse och är ett hisnande nedslag i livet under en nästintill vanlig dag.

Linn Hansén är poet som både skriver enskilt och i kollektiven Sharks och G=T=B=R=G. Hon är arrangör för Göteborgs Poesifestival och Queerlitteraturdagen och sitter i redaktionen för tidskriften och förlaget Glänta. Hansén och debuterade 2008 med Ta i trä, en diktsamling som på olika vis behandlar kommun och stadslandskap och utmanar gränser. Både geografiska gränser och boksidans gränser som emellanåt tycks fortsätta och börja utanför bokens pärmar.

Kontaktpersoner:

Carl Forsberg
Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 0762-366963

Tid och plats

5 maj

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson