Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Ord&Bild med Joakim Pirinen, Marie Silkeberg, Pär Thörn och Meira Ahmemulic

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Joakim Pirinen är en svensk serietecknare, konstnär, författare och dramaturg. Han bor och verkar i Stockholm och är bland annat känd för serien Socker-Conny. Sedan debuten 1983 har han haft stort inflytande på seriekonstens utveckling i Sverige. Hans stil är mycket detaljrik och han har länge bidragit med serier i tidskriften Galago. 2001 debuterade han som prosaförfattare med Den svenska apan. Som bildkonstnär har han haft utställningar på Moderna Museet och som dramatiker skrev han pjästrilogon om Familjen Bra. Han nominerades till DNs kulturpris och har tilldelats Stockholms stads stora pris.

Marie Silkeberg född 1961, är poet, dramatiker och adjungerad professor vid Litterär Gestaltning, Göteborgs Universitet. Hon är nu bosatt i Stockholm. Silkeberg debuterade som poet med samlingen Komma och gå 1990. 2004 tilldelades hon Sveriges Radios lyrikpris för Sockenplan, säger hon och 2006 tilldelades hon GPs Litteraturpris. Som översättare har hon bland annat tolkat författarna Marguerite Duras, Patti Smith och Pia Tafderup till svenska.

Pär Thörn är författare, performanceartist och ljudkonstnär. Han är född i Uddevalla 1977, men bor numera i Malmö. Han debuterade 2002 med Kändisar som jag har delat ut post till, till vilken han bad några kändisar att skriva ett kapitel var, som han sedan redigerade ihop. I samband med en recension av diktsamlingen Din vän datamaskinen (2008) i Dagens Nyheter, kallades han för en av Sveriges just nu viktigaste författare. Sedan dess har han givit ut ytterligare två böcker, senast Land skall med lag byggas (2010), inom vars pärmar ett idérikt mikrokosmos av associationer och system ryms. Här blandas fiktion med populärkultur, Tasteline-recept, Wittgensteins teser, bruksanvisningar och mycket annat, till en prosalyrisk redogörelse.

Meira Ahmemulic (f.1974) är konstnär, verksam i Berlin och Göteborg. De senaste åren har hon arbetat både med curatorverksamheter och med olika konstverk och aktioner i stadsrummet. Ofta har hennes verk sitt ursprung i skrivandet och 2008 debuterade hon med boken City of Names. Det är en bok som i ord och bild beskriver en stads uppgång och fall. Det är en studie i urbanteori och samtidigt ett journalistiskt experiment och försök att uppmärksamma läsaren om det offentliga rummet och vem som egentligen har rätt att dekorera det.

Kontaktpersoner:

Carl Forsberg
Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05 Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 0762-366963

Tid och plats

3 november

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson