Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Det öde landet med Steve Sem-Sandberg, Helena Granström, Jesper Brygger och Lotta Lotass (audiovisuellt verk)

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Steve Sem-Sandberg vann Augustpristet 2009 för sin stora dokumentärroman De fattiga i Lodz. Boken hyllades som Sem-Sandbergs stora internationella genombrott och har sålts till flera länder. Han är också mycket uppmärksammad för de tre löst sammanhängande romanerna Theres, Allt förgängligt är bara en bild och Ravensbrück som alla behandlar människans instängdhet. Han har flera gånger prisgivits för sitt författarskap, bland annat Aftonbladets litteraturpris 1997, Sorescupriset 2007 och De nios stora pris 2009.

Helena Granström är författare och har en fil lic i matematik. 2010 gavs Osäkerhetsrelationen ut, en versroman som tar sitt avstamp i den moderna fysikens framväxt. Boken hyllades i dagstidningarna och hon sågs som en ny rising star i svensk litteratur. Dagarna innan hennes uppläsning på Forum för poesi och prosa ges hennes nya roman, Infans, ut. Det är en berättelse som utforskar språkets och bildkonstens gränser, mänsklig närhet och att bli vuxen.

Jesper Brygger är poet och författare. Han har examen från Litterär Gestaltning (Göteborgs universitet) och har läst Litteraturvetenskap och arabiska vid Köpenhamns universitet och i Egypten. Jesper Brygger är också översättare.

Lotta Lotass (f.1969) är bosatt i Göteborg men kommer från Dalarna. Hon vann Borås debutantpris för romanen Kallkällan (2000) och Aftonbladets litteraturpris för sin andra bok, Areodynamiska tal 2001. Hon är väldigt produktiv och har sedan debuten givit ut ett flertal böcker, skrivit pjäser och även disputerat med en avhandling om Stig Dagerman. Romanen Tredje flykthastigheten tilldelades SR:s stora romanpris och hon har varit nominerad till Augustpriset fyra gånger.Sedan ett år tillbaka sitter hon i Svenska Akademien på stol nr1.

Kontaktpersoner:

Carl Forsberg
Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 031 – 751 25 50

Tid och plats

2 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson