Välkommen till Forum för poesi och prosa i Göteborg

Tema Prövningar med Sofi Oksanen, Anna Jörgensdotter, Per-Eric Söder och Soleyman Ghasemiani

Plats: Konsertsalen, Musikens hus

Tid: 19.00 (insläpp förköp kl. 18, övriga 18.30)
Inträde: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar i FCV och Klubb Kamel
Förköp: Pusterviks biljetter 031-130680, Ticnet 077-1707070
www.ticnet.se samt sedvanliga förköpsställen
Förtäring: mat och dryck, bakverk, smörgåsar – fullständiga rättigheter
Arrangör: Författarcentrum Väst med stöd av Västra Götaland, Nordisk kulturfond, Kulturrådet, Bok & Bibliotek och Göteborg.

Om författarna:

Sofi Oksanen är född 1977 uppvuxen i Jyväskylä, Finland. För närvarande bor hon i Helsingfors där hon nyligen tagit en examen i dramaturgi vid Teaterhögskolan. Debutromanen Stalins kossor, på svenska 2007, fick ett entusiastiskt mottagande. Hennes tredje och senaste roman Puhdistus, som ges ut på svenska lagom till hennes besök hos oss på Forum för poesi och prosa, låg etta på försäljningslistorna i Finland och vann Finlands två största litteraturpriser, Finlandiapriset och Runebergpriset. Det är en roman om kvinnor i Sovjetestland. En roman om prövningar och skuld.

Anna Jörgensdotter född 1973 och bosatt i Kungsgården utanför Sandviken. Hon debuterade våren 2002 med romanen Pappa Pralin. Hennes böcker kretsar ofta kring relationer och särskilt familjen, samtidigt som de vrider och vänder på berättelsen och språket. I hennes senaste bok, Bergets döttrar, broderas en kollektivroman om Sandviken med omnejd under 20 års tid och gestaltar en grupp människors förhoppningar, villkor och i slutändan kommer läsaren otroligt nära.

Per-Eric Söder blev redan på 70-talet känd för en stor publik genom sin medverkan i den legendariska poesigruppen Vesuvius där även Erik Fylkesson och Bruno K. Öijer ingick. Söders dikter samlades nyligen i en ambitiös urvalsvolym på ellerströms med titeln Sot. Han har också på senare år etablerat sig som romanförfattare, bland annat med den gripande boken I morgon Stalingrad (2007).

Soleyman Ghasemiani är född  1959 i den lilla staden Sardasht i västra Iran och är en iransk-kurdisk och svensk författare, poet och redaktör. Han kom till Sverige 1984. Han har en socionomexamen, är redaktör för Barnen först och chefsredaktör för den kurdiska tidskriften Hana och är även ordförande för den internationella organisationen Barnen först. Ghasemiani är en engagerad debattör i sociala och kulturella frågor. De flesta av hans böcker finns på svenska och med åren har svenskan blivit hans första språk i skrivandet. Senast gav han ut diktsamlingen … och jag tappar orden…

Kontaktpersoner:

Carl Forsberg
Pål Börjesson
Forum för poesi och prosa
Prinsgatan 12
413 05  Göteborg
poesiochprosa@gmail.com
Telefon: 0762-366963

Tid och plats

3 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson