Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema Moderna tider med Karolina Ramqvist och Niklas Mesaros.

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Därefter: Café Skrädderiet, Kyrkogatan 5

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Mat, smörgåsar, kaffe, te.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille,Författarcentrum Väst

Om författarna:

Karolina Ramqvist, född 1976, är svensk journalist och författare. Ramqvists roman Flickvännen belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris och nominerades till Sveriges Radios romanpris. Hon har även skrivit böckerna När svenska pojkar började dansa och More Fire. Hon blev känd för den bredare allmänheten när hon publicerade ett privat brev från Ulf Lundell i antologin Fittstim. Ramqvist är chefredaktör för Arena, frilanskribent och kolumnist i DN. Hon är en orädd och provokativ röst i samhällsdebatten. Hösten 2012 är hon aktuell med sin andra roman, Alltings början, som handlar om de första stegen ut i vuxenliv under i det omvälvande 1990-talets Sverige.

Niklas Mesaros är född 1983 och flerfaldig svensk mästare i Poetry Slam, både 2010 och 2012. Han har sina rötter i Örebro, bodde under tiden för sin första SM-vinst i Göteborg men är numera bosatt i Uppsala. Hans poetiska stil beskrivs som personlig och oförutsägbar med en stor dos humor. Dikterna innehåller inte sällan drastiska vändningar både innehållsmässigt och språkligt, där vedertagna uttryck ges ny innebörd. För sin vinst i SM kommer Mesaros publiceras i Lyrikvännen, läsa på Uppsala internationella poesifestival, Nya Poesifestivalen i Nässjö, Forum för poesi och prosa mm.

Kontaktperson:

Gunvor Alexandersson
Bibliotekschef/Kultursamordnare
Huvudbiblioteket
511 80 Kinna
0320-217097
076-7692599
gunvor.alexandersson@mark.se

Tid och plats

4 september

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson