Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema Spår med Göran Rosenberg och Steinar Opstad

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Därefter: Café Skrädderiet, Kyrkogatan 5

Tid: 19.00
Inträde: 60 kr
Förtäring: Mat, smörgåsar, kaffe, te.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Göran Rosenberg född 1947 i Södertälje, är författare och journalist. Han har varit reporter för Sveriges television och Sveriges radio, utlandskorrespondent och chefredaktör för Moderna tider. 1991 utkom hans bok om den amerikanska nations idéarv, Friare kan ingen vara. 1996 kom Det förlorade landet, en personlig berättelse om Israel, som översatts till ett flertal språk. Nu är Rosenberg aktuell med Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz (2012), som tilldelades 2012 års Augustpris. Boken är en djupt personligt hållen skildring av författarens egen pappa som överlevde nazisternas koncentrationsläger och steg av tåget i Södertälje 1947 för att försöka börja livet på nytt.

Steinar Opstad, född 1971, är idag en av Norges starkaste diktarröster. Hans debut, Tavler og bud, belönades med Tarjei Vesaas debutantpris. Opstad gick Vestlandske skrivekunstakademi 1990-1991 och arbetar idag som förlagskonsulent. Efter den uppmärksammade debuten har Opstad utkommit med ytterligare sex diktsamlingar. Opstads stil präglas av klarhet och tyngd, där omvärldens stora frågor behandlas naket och sannfärdigt och sammanvävs med den enskilda människans existentiella kamp. 2012 introducerades han på svenska med den ambitiösa urvalsvolymen Den lyckligaste av alla ensamheter (Ellerströms) översatt av poetenkollegan Marie Lundquist.

Kontaktperson:
Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
Huvubiblioteket, Boråsvägen 40, Kinna
0320-217097
gunvor.alexandersson@mark.se

Tid och plats

14 maj

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson