Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema Lek & Allvar med Bob Hansson och Jessica Schiefauer

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Därefter: Café Skrädderiet, Kyrkogatan 5, Kinna
Tid: 15.00
Inträde: 60 kr
Förtäring: Mat, smörgåsar, kaffe, te.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Bob Hansson är en av Sveriges mest kända scenpoeter. Han är född i Helsingborg, men bor sedan många år i Stockholm. Han debuterade 1998 med diktsamlingen Heja världen! som fick ett lysande mottagande. Den följdes upp med Lugna puckarnas mosebok (2000) som också blev en publik- och kritikersuccé. Bob Hansson har även gjort inslag i SVT:s litteraturprogram Babel och 2010 uppförde han monologen Om lycka på dramatens stora scen. Hans senaste verk var Det sista vi har är våra kroppar 2012.

Jessica Schiefauer är ungdomsboksförfattare och bor i Göteborg. Hon är utbildad folkhögskolelärare i svenska och engelska. Hennes debut hette Om du var jag och kom ut 2009. 2011 tilldelades hon Augustpriset i kategorin barn- och ungdomsbok för Pojkarna. En originell och magisk tonårsskildring om Kim och hennes kamrater Bella och Momo, tre flickor som om nätterna dricker nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kontaktperson:
Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
Huvubiblioteket, Boråsvägen 40, Kinna
0320-217097
gunvor.alexandersson@mark.se

Tid och plats

4 april

15:00

Biljetter och info

Kontaktperson