Författaren

Tema Författaren med Sara Beischer och Jessica Kolterjahn

Tid och plats

3 oktober

Kinnaborgssalen, Kommunhuset

15:00

Biljetter och info

Inträde

40 kr

Förtäring

Kaffe med dopp från klockan 14.00

Arrangör

Författarcentrum Väst, Marks kommun, Bibliotek Mark, Folkhälsan, Marks Konstgille, Kinna bokhandel, Studieförbundet Vuxenskolan och Frivilligverksamheten

Kontaktperson

Gunvor Alexandersson
Enhetschef Bibliotek och allmänkultur
gunvor.alexandersson@mark.se
0320-21 70 97

Sara Beischer

Sara Beischer (född 1983) är bosatt i Halmstad och är författare, föreläsare och krönikör. Beischer är utbildad gymnasielärare i svenska och religion och debuterade som skönlitterär författare med romanen Jag ska egentligen inte jobba här 2011 på Ordfront förlag. Ett fiktivt verk som delvis utgår den från Beischers egna erfarenheter som vikarie inom äldreomsorgen. 2012 mottog Beischer ett stipendium av Svenska Akademien från Stina och Erik Lundbergs stiftelse och året därpå mottog hon Halmstads Kulturstipendium. Hennes senaste bok Det finns råttor överallt utom på Antarktis (2013) är en uppväxtskildring och arbetarklassroman. Det är en historia om att inte passa in, om den svenska skolans misslyckande, om att lämna sin klass, om två människors vitt skilda livsvägar och den melankoliska insikten att de man en gång älskat allra mest plötsligt blivit främlingar för en.

Jessica Kolterjahn

Jessica Kolterjahn är född och uppvuxen i småländska Värnamo, men bor numera i Stuvsta. Hon har arbetat som redaktör och skrivit två kritikerrosade romaner Ut ur skuggan och Nattfjäril i vilka hon på en tät och suggestiv prosa skildrat en svunnen tid och människor slitna mellan begär och rådande moral. I Kolterjahns senaste verk Den bästa dagen är en dag av törst skildras ett år i Karin Boyes liv. Boye är 31 år den kalla och hårda vinter 1932 när hon djupt deprimerad tar sin tillflykt till Berlin för att gå i psykoanalys hos den välrenommerade doktor Schindler. Den dekadenta storstaden, plågad av massarbetslöshet, våld, hat och explosiv fattigdom skrämmer henne, men hon finner också en för henne tidigare obekant värld på klubbar och caféer där män öppet älskar män och kvinnor älskar kvinnor.