Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema Du och jag – en kväll om kärlek med Helena von Zweigbergk och Peter Kihlgård

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Därefter: Café Skrädderiet, Kyrkogatan 5

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Mat, smörgåsar, kaffe, te.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille,Författarcentrum Väst

Om författarna:

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och filmrecensent. Hon var med i radioprogrammet Spanarna och har varit programledare för Filmkrönikan. 2001 debuterade hon som skönlitterär författare. Sedan dess har hon utkommit med flera romaner, däribland den uppmärksammade Ur vulkanens mun. 2010 kom hennes senaste roman, Anna och Mats bor inte här längre, en bok om en skillsmässa och ett pars första stapplande steg ut i en ny, okänd tillvaro.

Peter Kihlgård, född 1954, är en av Sveriges främsta prosaister. Sedan debuten med Manschettvisa (1981) har han skapat sig en egen position i Sveriges litterära landskap. Kicki och Lasse, hans senaste roman, berättar baklänges om ett modernt par som älskar varandra, trots allt, genom årens missöden och sorger. Kihlgård är flerfaldigt prisbelönad, bl.a. med Aftonbladets litteraturpris, Tidningen Vi:s litteraturpris och Lars Ahlin-stipendiet.

Kontaktperson:

Gunvor Alexandersson
Bibliotekschef/Kultursamordnare
Huvudbiblioteket
511 80 Kinna
0320-217097
076-7692599
gunvor.alexandersson@mark.se

Tid och plats

31 januari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson