Välkommen till Forum för poesi och prosa i Kinna

Tema Det förflutnas röster med Anneli Jordahl och Ingela Strandberg

Plats: Kinnaborgsalen, Kommunhuset Kinna
Därefter: Café Skrädderiet, Kyrkogatan 5

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Mat, smörgåsar, kaffe, te.
Arrangörer: Bibliotek Mark, Café Skrädderiet, Marks skrivarsällskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Marks Konstgrafiska Verkstad, Marks konstgille,Författarcentrum Väst

Om författarna:

Anneli Jordahl är författare, litteraturkritiker och debattör. Hon har skrivit flera uppmärksammade fackböcker, bland annat Klass – är du fin nog? (2003) och Att besegra fru J (2006). 2009 debuterade hon som romanförfattare med Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet) som gestaltar en period i Ellen Keys liv. Förra året kom romanen Augustenbad en sommar, en berättelse förlagd till kurortsmiljö kring sekelskiftet 1900. Bad, motion och sommaridyllen blandas med en tid präglad av syfilis, översitteri och borgerlig förljugenhet.

Ingela Strandberg är poet, författare och musiker. Hon föddes i Grimeton där hon åter är bosatt. Efter sin journalistexamen jobbade hon under några år som journalist i Varberg, men ägnar sig nu på heltid åt sitt författarskap. Sedan debuten 1973 har hon givit ut en mängd böcker i olika genrer. På senare år har hon koncentrerat sig på poesin. Senast publicerades samlingen En för att stanna, en för att gå (2011), dikter som kretsar kring minnen och dragningen mellan att vilja dröja kvar och att röra sig framåt.

Kontaktperson:

Gunvor Alexandersson
Bibliotekschef/Kultursamordnare
Huvudbiblioteket
511 80 Kinna
0320-217097
076-7692599
gunvor.alexandersson@mark.se

Tid och plats

27 mars

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson