Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Brännpunkt med Lena Andersson och Henrik Bromander

Plats: Stadsbiblioteket Skövde Kulturhus
Tid: 19.15
Inträde: 50 kr
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Lena Andersson föddes i Stockholm och växte upp i Tensta. Hon är författare och journalist och skriver litteraturkritik i SvD och krönikor i DN. Hon har varit värd för SR-programmet Sommar fyra gånger och väckte 2005 stor uppmärksamhet för sin ateistiska predikan om Jesus i sitt radioprogram. Hon debuterade 1999 med romanen Var det bra så? 2006 kom hon ut med romanen Duck City som översatts till många språk.. 2013 tilldelades hon Augustpriset i kategorin skönlitteratur för sitt senaste verk Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek.

Henrik Bromander är serietecknare och författare, han är född i Växjö och är numera bosatt i Göteborg. Han är även utbildad gymnasielärare i svenska och filosofi. Bromander debuterade som skönlitterär författare med novellsamlingen Det händer här (2009). 2012 kom hans uppmärksammade seriealbum Smålands mörker. En episk, mörk och drabbande berättelse från det småländska höglandets djupa skogar. Huvudpersonen är en homosexuell fascist som ritar självbiografiska serier som han publicerar i olika fanzines, albumet skildrar även den egna bygdens sakta utdöende.

Kontaktperson:
Eva Kihlström
Skövde Stadsbibliotek
eva.kihlstrom@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

5 maj

19:15

Biljetter och info

Kontaktperson