Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Tradition med Märta Tikkanen och Jila Mossaed

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Märta Tikkanen är en finlandssvensk författare, född 1935 i Helsingfors. Hon har arbetat som redaktör för Hufvudstadsbladet, rektor för Helsingfors svenska arbetarinstitut, lektor i svenska och som kolumnist i flertalet tidskrifter och tidningar. Tikkanen berättar i sin böcker om kvinnor som vill skydda sig från den värld som ägs av männen och som skapar sig och verkar i ett eget privat utrymme. Hennes böcker har översatts till 21 olika språk och har sålt i stora upplagor i länder som Sverige, Finland, Norge, Tyskland mfl. Tikkanen har vunnit en mängd priser, bla De Nios Vinterpris och 2002 tilldelades hon Svenska Akademiens Finlandspris. I september 2010 ges hennes nya roman, Emma & Uno, ut. Boken handlar om hennes egna morföräldrar, en gripande skildring av deras annorlunda kärlekssaga.

Jila Mossaed är poet bosatt i Göteborg. Hon föddes 1948 i Teheran i Iran och kom till Sverige 1986. Hon har givit ut två romaner och fem diktsamlinga på persiska. Efter elva år i Sverige utkom hennes första diktsamling på svenska, den kritikerrosade Månen och den eviga kon (1997) som hon själva säger är ”en bro byggd av dyrbara rubiner för en lång resa”. I hennes andra svenska diktsamling, Sju vilda oceaner, är temat kärlek. Det är glödande kärleksdikter som hör hemma i en uråldrig persisk tradition, rikt på symboler och metaforer. Hon är ett känt namn bland alla de exiliranier som är spridda över världen. 1999 tilldelades hon ABF:s litteraturpris.

Kontaktpersoner:

Tove Frenger
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

4 oktober

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson