Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Ord&Bild med Joakim Pirinen och Meira Ahmemulic

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Joakim Pirinen är en svensk serietecknare, konstnär, författare och dramaturg. Han bor och verkar i Stockholm och är bland annat känd för serien Socker-Conny. Sedan debuten 1983 har han haft stort inflytande på seriekonstens utveckling i Sverige. Hans stil är mycket detaljrik och han har länge bidragit med serier i tidskriften Galago. 2001 debuterade han som prosaförfattare med Den svenska apan. Som bildkonstnär har han haft utställningar på Moderna Museet och som dramatiker skrev han pjästrilogon om Familjen Bra. Han nominerades till DNs kulturpris och har tilldelats Stockholms stads stora pris.

Meira Ahmemulic (f.1974) är konstnär, verksam i Berlin och Göteborg. De senaste åren har hon arbetat både med curatorverksamheter och med olika konstverk och aktioner i stadsrummet. Ofta har hennes verk sitt ursprung i skrivandet och 2008 debuterade hon med boken City of Names. Det är en bok som i ord och bild beskriver en stads uppgång och fall. Det är en studie i urbanteori och samtidigt ett journalistiskt experiment och försök att uppmärksamma läsaren om det offentliga rummet och vem som egentligen har rätt att dekorera det.

Kontaktpersoner:

Tove Frenger
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

1 november

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson