Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Det öde landet med Steve Sem-Sandberg och Helena Granström

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Steve Sem-Sandberg vann Augustpristet 2009 för sin stora dokumentärroman De fattiga i Lodz. Boken hyllades som Sem-Sandbergs stora internationella genombrott och har sålts till flera länder. Han är också mycket uppmärksammad för de tre löst sammanhängande romanerna Theres, Allt förgängligt är bara en bild och Ravensbrück som alla behandlar människans instängdhet. Han har flera gånger prisgivits för sitt författarskap, bland annat Aftonbladets litteraturpris 1997, Sorescupriset 2007 och De nios stora pris 2009.

Helena Granström är författare och har en fil lic i matematik. 2010 gavs Osäkerhetsrelationen ut, en versroman som tar sitt avstamp i den moderna fysikens framväxt. Boken hyllades i dagstidningarna och hon sågs som en ny rising star i svensk litteratur. Dagarna innan hennes uppläsning på Forum för poesi och prosa ges hennes nya roman, Infans, ut. Det är en berättelse som utforskar språkets och bildkonstens gränser, mänsklig närhet och att bli vuxen.

Kontaktperson:

Tove Frenger
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

31 januari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson