Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Du och jag – en kväll om kärlek med Helena von Zweigbergk och Jörgen Gassilewski

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och filmrecensent. Hon var med i radioprogrammet Spanarna och har varit programledare för Filmkrönikan. 2001 debuterade hon som skönlitterär författare. Sedan dess har hon utkommit med flera romaner, däribland den uppmärksammade Ur vulkanens mun. 2010 kom hennes senaste roman, Anna och Mats bor inte här längre, en bok om en skillsmässa och ett pars första stapplande steg ut i en ny, okänd tillvaro.

Jörgen Gassilewski är poet, född i Göteborg, numera boende i Stockholm. Han har också bott i Köpenhamn samt arbetat som kulturjournalist, bl.a. för P1:s Lyrikmagasinet. 2006 nominerades han till Augustpriset för Göteborgshändelserna, en dokumentärroman om kravallerna i Göteborg. 2009 publicerades diktsamlingen Kärleksdikter, en konceptuellt driven text som får läsaren att reflektera över våra vardagliga kärleksuttrycks yta och djup. 2011 utkom Gassilewskis samlade dikter och i februari är han aktuell med en ny diktsamling.

Kontaktperson:

Kristin Wretman
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

30 januari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson