Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema På väg med Morgan Larsson (obs! Ersätter Torbjörn Flygt) och Hanna Wikman.

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Morgan Larsson föddes 1970 i Trollhättan, men bor nu i Majorna i Göteborg. Han är programledare i Christer i P3 och medverkar i årets omgång av På spåret, SVT. Radhusdisco är hans debut som författare. Det är en rolig och varm skildring av pojken Morris skoltid från slutet av 70-talet in i 80-talet. Hans väg från de tidiga skolåren fram till de första stegen in i gymnasievärlden.

Hanna Wikman, född 1981, bor i Biskopsgården och kommer från Kramfors. Hon debuterade hösten 2010 med romanen Lift som kan beskrivas som en klassisk vägbok om en slyngel på drift, men denna gång far Jonni bland härvor av berättelser dikterade av uråldriga flator i kulisserna, avbrutna av yl av gotiska vargdjur och vilseledda av lurviga barn. Wikmans genusinvertering av ”På väg”-genren fick stark respons hos kritikerna. När hon inte skriver sysslar hon med folkbildning, bokkaféarbete och lär sig omstörtande musikalkoreografier i grupp.

Kontaktperson:

Kristin Wretman
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

27 februari

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson