Välkommen till Forum för poesi och prosa i Skövde

Tema Tala sanning med Maria Sveland och Amanda Svensson

Plats: Kulturcaféet, Kulturhuset, Trädgårdsgatan 9

Tid: 19.00
Inträde: 50 kr
Förtäring: Öl, vin, pubmat och smårätter
Arrangörer: Skövde Stadsbibliotek, Skövde Kulturförvaltning, Medborgarskolan, Margareta Ivarsson, litteraturombud på Västerhöjdsgymnasiet

Om författarna:

Maria Sveland är journalist och författare. 2007 debuterade hon med romanen Bitterfittan som gjorde henne känd för den breda allmänheten. Boken har liknats vid en hybrid mellan roman, självbiografi och reportage. Det är en vildsint uppgörelse med kärleksmyten och äktenskapet som skapade stor debatt. Den centrala frågan är hur vi kan nå jämställdhet i samhället när vi inte ens är jämställda med dem vi lever med. Boken sålde i stora upplagor och har sålts till ett flertal länder i Europa.

Amanda Svensson är född 1987 och bosatt i Malmö. Hon är författare och frilansjournalist och debuterade 2008 med den kritikerhyllade romanen Hey Dolly, som uppmärksammades mycket för sitt ogenerade språk. Det är en bok i vilken tankarna och orden rusar hit och dit, medan huvudkaraktären Dolly funderar på sin plats i världen där hon står och vacklar på tröskeln mellan barndom och vuxenvärld.

Kontaktperson:

Tove Frenger
Skövde Stadsbibliotek
tove.frenger@skovde.se
Telefon: 0500-49 80 70/75

Tid och plats

8 mars

19:00

Biljetter och info

Kontaktperson