Välkommen till Forum för poesi och prosa i Vänersborg

Tema Du och jag – en kväll om kärlek med Helena von Zweigbergk och Peter Kihlgård

Plats: Folkets hus café

Tid: 18.00
Inträde: 60 kr
Förtäring: Mat och dryck
Telefon: 0521 – 57 57 57
Arrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan Vänersborg-Trollhättan, Poesi och påtår, Folkets hus, Vänersborgs stadsbibliotek, Författarcentrum Väst

Om författarna:

Helena von Zweigbergk är författare, journalist och filmrecensent. Hon var med i radioprogrammet Spanarna och har varit programledare för Filmkrönikan. 2001 debuterade hon som skönlitterär författare. Sedan dess har hon utkommit med flera romaner, däribland den uppmärksammade Ur vulkanens mun. 2010 kom hennes senaste roman, Anna och Mats bor inte här längre, en bok om en skillsmässa och ett pars första stapplande steg ut i en ny, okänd tillvaro.

Peter Kihlgård, född 1954, är en av Sveriges främsta prosaister. Sedan debuten med Manschettvisa (1981) har han skapat sig en egen position i Sveriges litterära landskap. Kicki och Lasse, hans senaste roman, berättar baklänges om ett modernt par som älskar varandra, trots allt, genom årens missöden och sorger. Kihlgård är flerfaldigt prisbelönad, bl.a. med Aftonbladets litteraturpris, Tidningen Vi:s litteraturpris och Lars Ahlin-stipendiet.

Kontaktperson:

Jenny Enkvist
0521 – 72 14 24
jenny.enkvist@vanersborg.se

Tid och plats

2 februari

18:00

Biljetter och info

Kontaktperson