Världsbokdagen

För tolfte året i rad genomför Författarcentrum Väst i samarbete med Göteborgs Stadsbibliotek ett stort uppläsningsarrangemang på den UNESCO-initierade Världsbokdagen.

Plats: Hörsalen, Stadsbiblioteket

Författarna som uppträder är Magnus Florin, Sara Kadefors, Maja Lundgren, Steve Sem-Sandberg, Birgitta Stenberg, Ragnar Strömberg och Pär Thörn.
Musik: Den Stora Vilan
Presentatör: Ulf Karl Olov Nilsson
Affisch: Mattias Nilsson
Fri entré

Om författarna:

Magnus Florin debuterade 1989 med Berättelsens gång. Den Augustprisnominerade Trädgården (1995) iscensattes även som opera på Drottningholmsteatern och Syskonen (1998), också Augustprisnominerad, utsågs till årets bästa roman av Sveriges Radios P1:s lyssnarjury. Ger i mars ut romanen Ränderna.

Sara Kadefors gav förra året ut sin andra roman, Borta bäst. Ungdomsromanen Sandor slash Ida belönades med Augustpriset 2001. Hon skriver även dramatik för tv, film och teater.

Maja Lundgren vann en stor publik med romanen Pompeji, som sex år senare följdes av den kontroversiella och omdebatterade samtidsskildringen Myggor och tigrar. Kommer i mars ut med romanen Tussilago.

Steve Sem-Sandberg gav förra året ut augustprisvinnaren De fattiga i Lodz. Han har tidigare gett ut en mängd romaner, bland annat den moderna klassikernTheres, Allt förgängligt är bara en bild och Ravensbrück.

Birgitta Stenberg ger i vår ut romanen Eldar och is, den avslutande delen av hennes uppmärksammade och kritikerhyllade självbiografiska romansvit som inleddes med Kärlek i Europa (1981).

Ragnar Strömberg är kritiker, essäist, romanförfattare och dramatiker, men framför allt är han lyriker. Hans trettonde och senast utgivna diktsamling heter En förort till kärleken.

Pär Thörn är författare, koncept- och performancekonstnär. Han debuterade 2002 med Kändisar som jag har delat ut post till. Ger i vår ut sin sjunde bok, Land skall med lag byggas.

Kontaktperson:

Kennet Klemets
Telefon: 031 – 41 63 21
formedlingvast@forfattarcentrum.se

Tid och plats

23 april

18:00

Biljetter och info

Kontaktperson