Villkor

Tema Villkor med Kennet Klemets (ersätter Tom Malmquist) Henri Gylander, Elisabeth Berchtold och Ulf Eriksson.

Tid och plats

2 mars

Konsertsalen, Musikens hus, Göteborg

19:00, insläpp från 18:00

Biljetter och info

Inträde

Pga sen programomläggning sänker vi inträdet för alla till 30 kr

Förköp

Köp din biljett via denna länk!

Tillgänglighet

Se Musikens hus hemsida

Arrangör

Författarcentrum Väst

Kontaktperson

Pål Börjesson
poesiochprosa@forfattarcentrum.se
031–751 25 50

Henri Gylander

Henri Gylander är född 1979 i Helsingfors och är nu bosatt i Göteborg där han är verksam som serietecknare sedan 2010. Han har studerat vid både HDK och Serieskolan i Malmö. Gylander har förutom en lång rad egenpublicerade fanzines också publicerat skämtteckningar och serier i både Sydsvenskan, ETC, DN, Galago och Rocky magasin med flera. Hans bilder och berättelser gestaltar, som han själv uttrycker det, oftast små människor mitt i det stora livet. Hösten 2015 kom hans första längre bok, Livet före döden, ut. I den samlas serienoveller på teman kring livet och det märkliga med att just vi finns till. Berättelser om att gå vilse, hitta bort, jaga, jagas, födas, få syskon, sorg och kärlek.

Kennet Klemets

Kennet Klemets, född i Uppland och boende i Göteborg, är poet och översättare. Efter debuten med diktsamlingen År med tretton månar 1997 har han givit ut flera uppmärksammade diktsamlingar, bl.a. Kling Kling (2009), som belönades med Gerhard Bonniers Lyrikpris 2010. Sedan dess har han gett ut samlingarna All denna öppenhet som kommer (2011),  Beröringen (2013) och Medan jag skrivs (2016). I vår är han aktuell med På dess naturliga plats, en syskonbok till All denna öppenhet som kommer; en långdikt, en inre monolog, en kör av röster mellan gryning och skymning, extas och smärta.

Elisabeth Berchtold

Elisabeth Berchtold är en svensk poet, född 1971. Hon debuterade med diktsamlingen Marialucia 2012, som i fyra sviter utgick från fyra kvinnonamn. Boken mottogs av fina recensioner och nominerades till Borås debutantpris. I vår är hon aktuell med sin andra bok, Kära Svan som rör sig i en krets av skapande kvinnor i olika grad av beroende och påverkan av sin samtid. Dikterna är skrivna genom, till och i dialog med dessa konstnärer, deras verk och skapande.

Ulf Eriksson

Ulf Eriksson debuterade 1982 med diktsamlingen Varelser av gräs. Sedan dess har hans författarskap vuxit till att bli ett av de mest mångfacetterade och särpräglade inom samtida svensk litteratur. Utgivningen rymmer utöver diktsamlingar även romaner, novellsamlingar, essäistisk samt kritik. Ulf Eriksson är också översättare från spanska, ett språk vars litteratur han specialiserat sig på som kritiker. Hans verk präglas särskilt i tidigare verk av en driven stil där intellektuell reflektion och sinnliga intryck skildras med vidgande intensitet. Hans författarskap är flerfaldigt prisbelönat, t.ex. med Gerhard Bonniers lyrikpris, Doblougska priset och Göteborgs-Postens Litteraturpris. Våren 2016 är han aktuell med romanen Det begravda berget, som sträcker sig från 1950-talets folkhem till ett inte alltför avlägset, olycksbådande mörkt 2050-tal.