Juryarbete och poesiföreställning

Så har deadline för Jag skriver i dina ord, passerat och efter att ha skrivit ut och sorterat kunde vi räkna in fler än 200 bidrag! Vi är jätteglada och tacksamma för all som skickat in sina texter till tävlingen.

Idag träffade vi också juryn som tog över ansvaret för alla ord som skrivits. Juryn består av författarna Kristofer Folkhammar, Jila Mossaed, Ola Nilsson och Hanna Wikman. I slutet av april kommer vinnaren att koras. Lycka till om du deltagit!

Poesiföreställning

På Marks gymnasieskola i Kinna, har tävligen gett ringar på vattnet och igår onsdag, 11/3, bjöd klass ES2 in till poesiföreställning Glasoklart, i Assbergsalen.

– Vi kände att det vore roligt visa upp elevernas fantastiska arbete, vi har utgått från deras dikter med musik och bild som komplement, för att förstärka budskapet, säger Frida Blank, lärare på estetiska programmet till Borås tidning.

Det hela började med att klassen valde ut sex bidrag som skrivits till tävlingen. Sedan förde de samman dikterna, filade och anpassade dem för scenen. Sedan komponerades musik, ljusspel och projektioner till en sammanhängande föreställning.

Publiken bjöds på dikter om kärlek, stress, tvivel och självkänsla, av enskilda röster och röster i kanon. Förutom det, även en organist i spökkostym, ballonger som small, armhävningar, stroboskop och raderna ”Vad håller jag på med? Jag avskyr ju poesi.” Ändå fortsatte kvällen ytterligare en stund.