Karin Smirnoff och Lydia Sandgren på turné

Med anledning av den ökande smittspridningen i samhället är det planerade evenemanget den 4 november med Karin Smirnoff och Lydia Sandgren dessvärre inställt.

Vi beklagar det här tråkiga beskedet. Vi arrangörer är så klart också besvikna. Det skulle ha varit vårt första riktiga publika evenemang sedan början av mars! Men under rådande omständigheter är det mest ansvarsfulla att skjuta upp våra sammankomster till en tryggare framtid.

Karin Smirnoffs och Lydia Sandgrens planerade framträdanden i Kungsbacka 2 november och Halmstad 3 november (endast Smirnoff) ser i dagsläget fortfarande ut att bli av.

För mer information om dessa programpunkter, se vårt kalendarium.

Ni som köpt biljetter till evenemanget i Göteborg kan återinlösa dem hos Pusterviks biljetter, senast 4/12.

Om författarna

Karin Smirnoff är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte sig till Lunds universitets författarskola med det som skulle bli hennes debut: romanen Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019 och rosades även den av kritikerna och fick många läsare. Smirnoff har därmed etablerat sig som en berättare av rang, hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Under våren 2020 utkom romanen Sen for jag hem, en dramatisk bok som fullbordar denna säregna trilogi, som fått ett sådant genomslag.

Lydia Sandgren, född 1987, är psykolog och bosatt i Göteborg. Hon debuterade i våras med romanen Samlade verk, som utspelar sig i Göteborg. I staden förbereds en stor retrospektiv utställning över konstnärens Beckers verk – och vart huvudpersonen Rakel än vänder sig i staden möter hon sin försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen, som är tapetserad överallt. Samtidigt drabbas hennes far, förläggaren Martin Berg, av en svår livskris. Samlade verk är en roman om djup kärlek, vänskap, konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning – samt en storslagen Göteborgsskildring med klassresan och moderniteten som fond. Utöver årets succédebut, har den också blivit en av den senaste tidens mest uppmärksammade och omdiskuterade böcker.