Karin Smirnoff och Lydia Sandgren på turné

Onsdag 4 november bjuder vi in till ett förkortat Forum för poesi och prosa i Göteborg, med Karin Smirnoff och Lydia Sandgren. Varmt välkomna, denna gång i verkliga verkligheten! 

Eva Runefelt och Kjartan Fløgstad som skulle ha medverkat har tyvärr lämnat återbud av coronarelaterade skäl. 

Tid: 19.00, insläpp 18.00.
Plats: Musikens hus konsertsal, Djurgårdsgatan 13
Biljetter: ticketmaster.se

Observera att antalet biljetter är begränsat med anledning av coronaviruset. Endast förköp, ingen biljettförsäljning i dörren. Evenemanget kommer att direktsändas via vår Facebook-sida, för er som inte kan eller vill närvara på plats. Var god stanna hemma om du upplever minsta förkylningssymptom och tänk på att hålla avstånd och god handhygien i lokalen.

Karin Smirnoff gör i samband med detta en tredagarsturné i väst i vår regi. Hennes schema ser, utöver Göteborg, ut som följer:

2 november: Kulturhuset Komedianten, Kungsbacka, i sällskap med Lydia Sandgren. Tid: 18.30.
3 november: Halmstad stadsbibliotek. Tid: 18.30 

För mer information om dessa programpunkter, se vårt kalendarium.

Om författarna

Karin Smirnoff är bosatt i Piteå och jobbade som journalist innan hon tröttnade och köpte en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte sig till Lunds universitets författarskola med det som skulle bli hennes debut: romanen Jag for ner till bror. Den fick ett jublande mottagande och nominerades till Augustpriset 2018. Bok två, Vi for upp med mor, utkom våren 2019 och rosades även den av kritikerna och fick många läsare. Smirnoff har därmed etablerat sig som en berättare av rang, hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Under våren 2020 utkom romanen Sen for jag hem, en dramatisk bok som fullbordar denna säregna trilogi, som fått ett sådant genomslag.

Lydia Sandgren, född 1987, är psykolog och bosatt i Göteborg. Hon debuterade i våras med romanen Samlade verk, som utspelar sig i Göteborg. I staden förbereds en stor retrospektiv utställning över konstnärens Beckers verk – och vart huvudpersonen Rakel än vänder sig i staden möter hon sin försvunna mammas ansikte på utställningsaffischen, som är tapetserad överallt. Samtidigt drabbas hennes far, förläggaren Martin Berg, av en svår livskris. Samlade verk är en roman om djup kärlek, vänskap, konst i spänningsfältet mellan fiktion och sanning – samt en storslagen Göteborgsskildring med klassresan och moderniteten som fond. Utöver årets succédebut, har den också blivit en av den senaste tidens mest uppmärksammade och omdiskuterade böcker.