Kom och fira med oss på Kulturkalaset!

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Torsdag 18 augusti presenterar Författarcentrum Väst sitt litterärt kalendarium för hösten 2016 på Trappscenen på Stadsbiblioteket. Kvällen bjuder på uppläsningar av Bengt Berg, Jenny Högström och Nanna Johansson. Efter läsningarna bjuder vi på något att dricka. Evenemanget börjar 19.00 och inträdet är fritt.

Kom och fira med oss!

Bengt Berg är författare, poet och före detta riksdagsledamot. Han har skrivit ett stort antal dikter och hans senaste diktbok, Dikter genom 40 år, omfattar över 600 sidor. Bengt Berg har bland annat fått Ferlinpriset där motiveringen var ”en poet med en särart som gränsar till egensinnighet” och 2015 fick han hedersutmärkelsen Årets Värmlänning.

Författaren och litteraturkritikern Jenny Högströms senaste verk är den kritikerhyllade diktsamlingen ”En liten bok om kött och chark”, som handlar om graviditet, ideologi och inbillning, och om en tillblivelse som också inrymmer död.

Nanna Johansson är en hyllad serieskapare och radiopratare. Hon romandebuterade 2014 med ”Drottningen av Ronnevik” som handlar om en fiktiv småstad med luttrade lokalpolitiker, vilseledda småstadsinvånare och ett pappersbruk som sett sina bästa dagar.