Kom och fira med oss på Kulturkalaset!

Höstsäsongen drar igång med programsläpp och uppläsningar på Göteborgs kulturkalas! Onsdag 13 augusti presenterar Författarcentrum Väst sitt litterärt kalendarium för hösten 2014Trappscenen på Stadsbiblioteket. Kvällen bjuder på uppläsningar av Göteborgsförfattaren Marie Hermanson, danska stjärnskottet Asta Olivia Nordenhof och poeten Ali Naderi. Efter läsningarna bjuder vi på något att dricka. Evenemanget börjar 18.00 och inträdet är fritt.

Kom och fira med oss!

Marie Hermanson är född 1956 och bosatt i Göteborg. Hon har tidigare arbetat som journalist och debuterade 1986 med Det finns ett hål i verkligheten. Hon fick sitt stora genombrott med Musselstranden (1998) som nådde en stor läsekrets. I höst är hon aktuell med nya romanen Skymningslandet.

Asta Olivia Nordenhof är född 1988 i Köpenhamn och är en av den danska litteraturens mest spännande nya röster. Hon debuterade med Ett ansigt till Emily 2011 och 2013 gavs diktsamlingen Det nemme og det ensomme ut. För boken och bloggen JEGHEDDERMITNAVNMEDVERSALER, tilldelades hon det prestigefyllda Montanas Litteraturpris samma år.

Ali Naderi är född i Iran och är poet, filmare och journalist. Han har arbetat på Västnytt/SVT och är en av drivkrafterna bakom poesifestivalen Merci Poesi. Han har tidigare gett ut tre diktsamlingar på persiska och är nu aktuell med diktsamlingen Väntans konturer som innehåller ett urval på svenska ur hans samlade författarskap.