Tommy Deogan & Sara Beischer på Motortekniska gymnasiet

Senaste året har eleverna på Motorbranschens tekniska gymnasium i Västra Frölunda läst Tommy Deogans bok Blodsbröder. Många smygläser på lektionerna när lärarna pratar om annat. På onsdag, 17 december, kommer Deogan och Sara Beischer att besök MTG och prata om sina böcker.

Förra året började MTG inom svenskan arbeta med ett tema om våld och konflikter. De diskuterade våld i nära relationer, våld som sysselsättning och vikten av bra förebilder. Tillsammans läste de Tommy Deogans Blodsbröder, den tragiska berättelsen om Tommys bror som blev misshandlad till döds i huliganbråk 2002.

Erika Geolette, svensklärare på MTG, berättar att eleverna älskar boken och ibland sitter och smygläser under bänken när hon går igenom annat. Detta är elever som ofta aldrig har lyckats ta sig igenom en bok förut. När de har tyst läsning är det knäpptyst i klassrummet och 25 pigga fordonselever sitter och läser och läser. Ingen klagar.

För att ta tillvara på läslustan och uppmuntra till upptäckt av nya berättelser kommer Tommy Deogan till MTG nu på onsdag för att prata med eleverna om Blodsbröder. Framträder gör även Sara Beischer som rönt stor uppmärksamhet för sina två romaner Jag ska egentligen inte jobba här och Det finns råttor överallt utom på Antarktis.

Besöken annordnas inom ramen för skrivtävlingen Jag skriver i dina ord.